Некадашњи шампион света Тајсон Фјури жестоко је извређао актуелног првака у у верзијама WБО, ИБФ, WБО и ИБО Британца Ентони Џошуу, који је синоћ савладао Александра Поветкина и најавио меч са Дионтеј Вајлдером.

- Ентони Џошуа и његов тим су најобичније срање! Никада ме нећете видети у рингу са типом коме бих откинуо глав. Преспор је за мене. Могу ми се јавити кад им порасту му.а. Али не замерам им... па ко би смео у ринг против мене? Па ја сам светски шампион, имам 27 од 27", поручио је путем Инстаграма Фјури

Подсећања ради, Тајсон Фјури и Американац Дионтеј Вајлдер бориће се за појас WБЦ конфедерације у боксу 1. децембра, док ће се место одржавања овог спектакла одредити накнадно.

Прочитајте још: Џошуа нокаутирао Поветкина и одбранио наслов светског првака

Вајлдер, који је шампион WБЦ конфедерације, и Фјури, који је бивши апсолутни првак тешке категорије, су борбу договорили у августу, док је сада потврђен датум.Зна се да ће два борца ући у ринг негде у Сједињеним Америчким Државама, а постоје најаве да ће то бити Лос Анђелес.

Тајсон Фјури је после победе над Владимиром Кличком у новембру 2015. године изгубио лиценцу за бокс и појасеве, пошто је пао на допинг тесту. ПопуларниКраљ цигана је добио право да се поново бори ове године, па је до сада уписао две победе, против Сефера Сеферија и Франческа Пјанете.

Фјури у профи каријери има 27 победа, од тога 19 нокаутом, а Вајлдер 40 победа, 39 нокаутом. Обојица су без пораза.