Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије Зоран Терзић рекао је после данашњег освајања Светског првенства да би требало сачекати пар дана како би се утисци слегли и сви постали свесни оствареног резултата.

- Дефинитивно није фраза, већ је заиста тешко наћи речи у оваквој ситуацији и после овог резултата. Превелика је срећа... Ово је остварење сна, који смо сањали последњих неколико година, а ево сада смо га и досањали. Можда сада и није толика доза среће као што смо мислили да ће бити, можда сада и делује нормално, али треба сачекати пар дана да се слегне и постати свестан свега што је урађено - рекао је Терзић после освајања Светског првенства у Јапану.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ОДБОЈКАШИЦЕ ЗАУЗЕЛЕ ТРОН: Србија први пут у историји постала шампион света! (ФОТО+ВИДЕО) foto-galerija

Србија је данас освојила прво историјско светско злато, пошто је у финалу у Јокохами са 3:2 победила Италију, а Терзић је оценио да је игра била "једна од слабијих".

- Италија и ми нисмо били на нивоу због саме важности утакмице, али поново се показало да смо довољно јаки да у свакој варијанти и ситуацији победимо било ког противника. Свака част девојкама! Напорно су тренирале, проводиле време, играле... Показале су једно право заједништво. Оне су сада првакиње света и даље нема - рекао је Терзић.