СВЕ девојчице које тренирају одбојку у Србији пожелеле су да једног дана играју исте улоге као Стефана, Маја, Тијана, Бранкица, Милена, Бојана... Наше девојке су у Јапану оствариле оно што им је било у мислима када су правиле прве одбојкашке кораке. А схватиле су и да у тренутку када достигнеш неке звездане висине, тешко можеш да опишеш другима како то изгледа.

- Шта рећи, прваци света смо први пут у историји - једва је долазила до речи Тијана Бошковић, девојка са златном левицом. - Поносна сам на нас. Било је и успона и падова на овом дугачком путу, али смо, на крају, изашле као победнице.

Са Тијаном је место у идеалном тиму нашла и Милена Рашић, која је рођена да осваја медаље.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ТЕРЗИЋ О ОСТВАРЕНОМ СНУ: Ово смо сањали годинама, девојке су показале право заједништво!

- Заиста сам пресрећна - каже Милена. - С једне стране ми је драго што се ово финале одиграло у пет сетова, да победа и освајање титуле буду још слађи. Било је тешко и психички и физички да изгурамо ово до краја, али препоносна сам што смо то успеле. Ми смо светски шампиони.

До неба је од среће скакала Бранкица Михајловић:

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НЕПРИЈАТНО ИЗНЕНАЂЕЊЕ НА ДОДЕЛИ ПРИЗНАЊА: У идеалном тиму СП четири Италијанке и само једна Српкиња

- Напорно је било цело првенство, много квалитетних екипа, Италија је веома добро играла и све честитке и њима. Историјски тренутак и за све нас и за нашу земљу. Србија треба да буде поносна због овог резултата.

Наш блокер Стефана Вељковић се осврнула и на тежак меч у полуфиналу, који их је довео до борбе за злато.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ОДБОЈКАШИЦЕ ЗАУЗЕЛЕ ТРОН: Србија први пут у историји постала шампион света! (ФОТО+ВИДЕО) foto-galerija

- Одиграле смо као "звери", најбоље икада. Пре финала нисмо добро ни спавале, ни јеле. Позитивна трема нас је уздрмала. Утакмица никада тежа у животу, и кад су емоције у питању, и кад је игра. Италијанке су једна од најбољих екипа, одиграле су феноменално. Нисмо очекивале да ћемо лако победити, и тако је и било. Пети сет ће се памтити целог живота.