Делегација Олимпијског комитета Србије, на челу са председником Божидаром Маљковићем, борави у шпанској Марбељи где ће се сусрести челницима свих националних олимпијских комитета у Европи.

Поред Маљковића из ОКС-а у Шпанији су потпредседник Жарко Зечевић, генерални секретар Ђорђе Вишацки и извршни директор Дамир Штајнер, а данас је почело заседање Генералне Скупштине Европских олимпијских комитета на коме ће делегати бирати представника Европе за Извршни одбор АНОК (Асоцијација националних олимпијских комитета).

На отварању Генералне скупштине делегатима су се обратили председник Међународног олимпијског комитета Томас Бах и председник Европских олимпијских комитета Јанез Коцијанчић.

Као председавајући координационе комисије за летњи ЕYОФ Баку 2019. генерални секретар ОКС Вишацки сутра ће делегатима Скупштине представити извештај о току припрема за ово такмичење.

Извршни комитет ЕОК-а, чији је члан Вишацки, јуче је имао седницу, а одржан је и састанак комисије за ЕYОФ у чијем је раду учествовао и Штајнер.

Теме су била два Европска олимпијска фестивала младих 2019, зимски у Сарајеву и Источном Сарајеву и летњи ЕYОФ у Бакуу.