Рукометна репрезентација Србије завршила је учешће на Светском првенству у Немачкој и Данској као 18. екипа на планети.

"Орлови" су у мечу за 17. место поражени од Аргентине 28:30, а селектор Ненад Перуничић сматра да је пресудила повреда Стефана Вујића.

- Повреда Вујића у првом полувремену је одредила наставак утакмице. Био је активан у првом делу, остали смо без њега у ротацији. Имали смо добре одбране голмана и стабилну одбрану у једном тренутку, али брзоплетост и незрелост током читавог овог турнира, није нас одвела у други круг, већ до борбе за 17. место. То су сјајни аргентински играчи искористили. Зрелије играју од нас, сигурније и дисциплинованије. Заслужено су победили.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: “ОРЛОВИ” СЕ ОПРОСТИЛИ ПОРАЗОМ: Србија планетарни шампионат окончала као 18. екипа

Богдан Радивојевић оценио је да наш тим мора много тога да поправи-

- Туга. Нико не може да буде срећан због резултата, далеко од тога. Морамо много ствари да поправимо. Вратићемо се, надам се што јачи. Мислим да смо били концентрисани на почетку, радили смо оно што смо се договорили. Нисмо то изнели до краја. Уследио је пад концентрације у другом полувремену. Изгубили смо, нажалост. Можемо да извучемо, ипак, лекцију - истакао је рукометаш који игра на позицији десног крила.

Лазар Kукић је изјавио да остаје велика жал због лошег резултата.

- Мислим да ова екипа вреди, показали смо нешто, има лепих ствари. Извући ћемо поуке и спремићемо се за оно што нас чека. Против Аргентине се опет десио пад за који смо рекли да не сме да нам се догађа. Kренемо горе и спустимо се до дна. Сами смо криви, нико други не може да буде крив сем нас - нагласио је Кукић.