ХРВАТСКА је фаворит, али бодови су преко потребни нашим рукометашима. Изабраници Ненада Перуничића после слабог старта у квалификацијама за ЕП 2020, морају макар једном да изненаде "каубоје" - 11. априла (18.00) у дворани "Александар Николић или 14. (20.30) у Задру. "Орлови" се окупљају у недељу (13.30) у Ковилову, док Хрвати у Београд стижу у среду.


- Нећемо се лажно бусати у груди. Реалан сам човек, Хрватска је фаворит, не само против нас. Не плашимо се никог, надам се да ће моји играчи да надмаше себе. Верујем у победу против Хрватске. Уз праву спортску подршку са трибина можемо се надати најбољем - нагласио је селектор Перуничић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Червар уочи гостовања Хрватске у Београду: Повреде ме брину, али нема плакања


ТИМ ЗА ХРВАТСКУ: Боје Србије против Хрватске браниће: Цупара, Милосављев, Иванишевић(голмани), Немања и Вања Илић (лева крила),Марсенић, Пешић, Николић (пивотмени), Радивојевић, Воркапић, Живковић (десна крила), Пушица, Мошић, Крсманчић, Вујић, Кукић, Димитријевић, Сретеновић, Црноглавац, Зеленовић (бекови) Хрватску ће да предводе Штрлек, Карачић, Дувњак...

Кормилар Србије признао је да није сигуран да ће дворана "Александар Николић" бити испуњена до последњег места, а да су за слабије интересовањи навијача и сами криви због лошијих резултата последњих година...


- Што се тиче Хрватске ту нема изненађења. Играчи једноставно морају да надмаше себе како би савладали великог противника - приметио је Перуничић.


Стратег "орлова" подвлачи да је екипа још млађа него на СП, да репрезентативци не могу да играју "под морањем" и да заједно са помоћником Недељком Јовановићем сав притисак преузима на себе.


- Надам се да ће атмосфера у дворани бити права и да ће бити ветар у леђима овој младој екипи. Надам се да им се ноге неће одсећи, а разговараћемо са играчима да у дуел не уђу еуфорично, јер би то било веома опасно. Видећемо колико ће и Хрвати да буду агресивни.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Рукометашице Србије добиле ривале у квалификацијама за ЕП


Оно што Перуничића забрињава је то што се опет суочава са повредама играча. У овом тренутку под знаком питања је и Богдан Радивојевић.


- Он жели да игра, надам се да ће нам помоћи на првој утакмици. Али, ја се нећу играти са здрављем играча, његовом каријером и видећемо шта ће бити. Проблем је и то што ћемо тек у уторак бити комплетни - подвукао је Перуничић.


Белгија и Швајцарска одмериће снаге 10. и 14. априла.


ТАБЕЛА групе 2: Хрватска 4, Швајцарска 2, Белгија 1, Србија 1 бод.