Актуелни шампион Формуле 1 Луис Хамилтон рекао је да се борио са својим аутомобилом на тренингу у Шангају, али и да верује да ће овај викенд пужити велику борбу за превласт.


Након доминације Мерцедеса у Аустралији и Ферарија у Бахреину,први дан у Кини показао је да ће ово бити много тежи викенд за предвиђање.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ботас и Фетел најбољи на тренинзима пред ВН Кине


На данашњем првом тренингу најбржи је био возач Ферарија Себастијан Фетел, док је на другом најбоље време постигао возач Мерцедеса Валери Ботас.


Хамилтон је први тренинг завршио на другој позицији, пошто је био спорији за 0,207 секунди од првопласираног, док се на другом тренингу нашао на тек четвртој позицији.


- Данас сам се борио са својим аутомобилом, тако да имамо посла, посебно са моје стране. Вечерас ћемо напорно радити како бисмо пронашли неке измене и надамо се да ћемо сутра бити снажнији. Аутомобил има темпо да се такмичи на фронту, само морамо наћи праву поставку - рекао је Хамилтон.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  Фетел: Нисам осећао притисак у дуелу са Хамилтоном


Возач Мерцедеса додао је и да очекује велику борбу овог викенда у Кини.


- Лепо је видети колико је мала разлика између нас, као што смо и очекивали, Ферари и даље изгледа брже на равним стазама, али генерално смо веома близу и очекујем да ће и сутра бити тако - завршио је Хамилтон.