Караван Спортских игара младих (СИМ) стигао је до Куршумлије и Сокобање, где је више хиљада школараца учествовало у такмичењима.

У Куршумлији је, као и увек до сада, било спектакуларно, а председница СИМ Србије Ивана Јовановић захвалила се домаћинима на свему што су урадили за Игре.

"Када вас људи доцекају први пут сироког срца и када наставите да радите с њима, онда сваке године заједно постајете све бољи и бољи. Пресреам када видим оволико насмејане деце, а такоде када сам дан раније сетајуим градом видела децу како на улицама иду у мајицама Спортских игара младих Србије. То је такоде један од показатеља да деца заиста обозавају Игре", истакла је она.

Сјајно такмичење одржано је и у Сокобањи, а заменик председника општине Владимир МИленковић рекао је да су СИМ дивна слика која употпуњује оно за шта се сви боримо свакодневно, а то је борба за радост деце и будућност Србије.

"Посебно се захваљујем Ивани Јовановијеном тиму, који је подрзао нас град и ставио га на мапу Спортских игара младих у Србији", поручио је МиленковиИМ се у уторак настављају у Новом Пазару, следе потом Прибој, Златибор и Краљево, а 15. јуна заврсни дан Игара у Крагујевцу.