Фуриозно до дана одлуке. Рукометаши су у петом колу квалификационе групе 2 за одлазак на ЕП 2020. у Леувену згромили домаћу Белгију са 37:26 (20:10). „Орлови“ у последњем колу у недељу (18.00) у Новом Саду морају да победе са најмање шест голова разлике Швајцарску уколико желе да као други, после Хрватске, оду на Шампионат у Норвешкој, Шведској и Аустрији.

Али, ако и не победе са више од пет голова разлике, Србима било какав тријумф доноси велику наду да ће као једна од четири најбоље трећепласираних селекције на ЕП. Дакле, Срби у недељу у сваком случају морају да победе.

Изабраници Ненада Перуничића у Леувену кренули су из све снаге. Поучени искуством из Зрењанина, где су им Белгијанци на старту квалификација одузели бод, наши су већ на старту сломили отпор „ђавола“, јер су већ у трећем минуту повели са 3:0. Пошто су знали да је Хрватска у гостима савладала Швајцарску са 33:28 наши су играли онако како жели стручни штаб: чврсто у одбрани, брзо и разноврсно у нападу, са убитачним контранападима. На голу је блистао Милосављев, у нападу Радивојевић и Зеленовић, тако да је у 23. минуту било 16:6.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПОБЕДЕ СУ ИМПЕРАТИВ: Рукометаши у борби за ЕП

У наставку Срби нису смањивали гас у нападу. На голу је Милосављева заменио Иванишевић, потом је селектор Перуничић шансу пружио и осталим играчима. Водили су наши и са 14 голова разлике (37:23), али су у финишу допустили упорном домаћину да ублажи пораз.

ДВОРАНА у Леувену. Гледалаца: 1.500. Судије: Елиасон и Паисон (Исланд). Искључења: Белгија 6, Србија 10 минута. Црвени картон: Црноглавац у 60. минуту. Седмерци: Белгија 6 (6), Србија 6 (6).

БЕЛГИЈА
: Летенс (5 одбрана), Омс, Спурен 2, Мелдерс, Девиш 4, Робинс 2, Дансе 4, Дамијан Kеђора 7 (6), Бартош Kеђора 1, Ванкосен 3, Болерс 1, Д'Ханис, Kерими 1, Kолман, Де Бојле 1, Плесерс (1 одбрана).

СРБИЈА: Милосављев (9 одбрана), Пушица 2, Вујић 2, Kрсманчић, Црноглавац, Пешић 1, Радивојевић 8, Немања Илић 7 (4), Мошић 2, Вања Илић 4 (2), Kукић, Зеленовић 6, Сретеновић 1, Марсенић 2, Живковић 2, Иванишевић (5 одбрана).