Свечаном церемонијом на стадиону Динама у Минску затворене су друге Европске игре, а заставу Србије носио је освајач шесте медаље за Тим Србије, рвач Мате Немеш.

На 10-дневном такмичењу, уз учешће од 4.000 спортиста из 50 земаља Европе, Тим Србије освојио је шест медаља - златну Зорана Аруновић у дисциплини ваздушни пиштољ, у микс тиму ваздушним пиштољем са Дамиром Микецом узела је и сребро, исто одличје освојио је Стеван Мићић у рвању слободним стилом, док су до бронза стигли самбоисти Дмитри Герасименко и Владимир Гајић, као и Немеш грчко-римским стилом.

На церемонији затварања обратио се председник Белорусије и први човек Олимпијског комитета Белорусије Александар Лукашенко речима да су Игре у Минску биле тријумф спектакуларних, незаборавних и јаких емоција.

- Биле су фестивал пријатељства, заједништва, напетог и узбудљивог надметања и показале су да заједно можемо да померимо планине. Протеклих 10 дана топла атмосфера узајамног поштовања владала је спортским дворанама у Минску. Ту атмосферу створили су људи који воле спорт и који верују у снагу спорта и олимпијске мисије. Велико хвала свима који су учествовали у организацији Игара, хвала предстваницима медија, судијама, свим спортистима који су бранили спортску част својих земаља и постали део историје других Европских игара и посебно хвала свим волонтерима без којих не би било могуће реализовати овако успесне Игре - рекао је Лукашенко.

Наредни домаћин Европских игара биће пољски град Краков 2023. године, како је одлучено на Генералној скупштини Европских олимпијских комитета одржаној у Минску 22. јуна.