Завршен је и други такмичарски дан на Балкан купу и Отвореном првенству Србије у летњем биатлону. Дисциплина спринт, као и у суботу, дистанце седам и по и шест километара, место идентично, Национални биатлон центар Жари код Сјенице, али конкуренција била мало јача.

Опет је било на старту око стотину такмичара из пет земаља, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Бугарске, Хрватске и Србије али овога пута се појавио и Миланко Петровић, некадашњи победник универзијаде. Он је у победио у сенирској конкуренцији, највећи ривал му је био Дамир Растић који је славио у суботу а захваљујући прецизнијем гађању на стрелишту, имао је само два промашаја, насупрот шест промашаја Растића, Миланко Петровић је победио у овој трци, имао је боље време за 18сек.

Код сениорки је, очекивано, славила Авакумова али овога пута веома убедљиво и имала је максимални учинак на стрелишту, погодила је свих десет пута.

Код омладинаца опет је славио представник Северне Македоније, Ставре Јада, као и јуче, док је код јуниорки најбоља била Сандра Банац, била је боља од јучерашње победнице Маиде Дрндић.

Јуниори су били подељени у две узрасне категорије, на старије и млађе. Благој Тодев из Бугарске и Омар Хоџић, домаћи такмичар били су , као и јуче најбољи. Код јуниорки поново су тријумфовале Берина Синадиновић и Бугарка Валентина Димитрова.

Сумирајући утиске са овога такмичења Дамир Растић нам је рекао да још увек није задовољан формом у којој се налази али да се нада да ће у наредном периоду достићи жељени ниво и да ће на Светском првенсту у Минску, које је на програму за мало више од месец дана, бити на висини задатка.