Великом брзином регионом се недавно пронела вест да ће у наредних шест година телевизија Арена спорт преносити утакмице најквалитетније кошаркашке лиге на свету. Такође, ексклузивна права преноса Арена је откупила и за ВТБ лигу, фудбалска првенства Швајцарске, Норвешке, Уругваја... Свакодневно се емитује студијски програм у коме о најважнијим спортским питањима новинари Арена спорта разговарају са еминентним гостима. Све су то разлози који јасно указују да се на регионалној спортској телевизији дешава нешто ново, да постоји нова енергија, да је програм „освежен“ новим форматима и новим лицима. Менаџмент је такође допуњен провереним снагама, оснажен професионалцима који иза себе имају деценије успешног рада на телевизији. Пре свих, доласком Дејана Пантелића, који је у врло кратком року поставио циљеве и задатке које треба испунити да би Арена у догледном периоду израсла у истинског лидера међу спортским телевизијама у овом делу Европе.


- „Кривицу“ за мој ангажман на Арени сноси генерални директор Небојша Жугић који ме је недавно позвао да се прикључим тиму и активно учествујем у креирању и осмишљавању програма Арена спорт ТВ. Као неко ко прати и воли спорт, био сам редовни уживалац Арениних садржаја, али сам све то посматрао са стране. Сада сам у другачијој улози, схватио сам ангажман на спортској телевизији као нови, велики изазов у каријери. Окупили смо се око заједничког циља да у наредном периоду Арена постане препознатљива као водећи спортски сервис у региону са много „лајв“ емисија, ексклузивним гостима, укључењима, статистикама, коментарима и свакодневним спортским вестима. Идемо ка томе да направимо потпуно нов концепт спортског програма на нашим просторима – истиче Пантелић.


Већ приликом првог сусрета и разговора на тему „нове“ Арене, Пантелић и Директор Жугић схватили су да деле доста слична размишљања и да постоји велика „компатибилност“ међу њима око идеја везаних за креирање нових садржаја. Ипак, за разлику од Пантелића који је задужен за дешавања „испред камере“, директор Арене као доказани менаџер мора да води рачуна и о успостављању система функционисања једне велике регионалне медијске куће где свака карика мора бити постављена на одговарајуће место механизма.


- Арена спорт ТВ је од недавно у потпуности прешла у систем компаније Телеком Србија. Тиме је започет процес промена које су допринеле да гледаност порасте и да квалитет програма буде на вишем нивоу. Поставили смо високе циљеве и радимо на њиховом остварењу. Волео бих да можемо све идеје брзо да имплементирамо и представимо их нашим корисницима. Међутим, то није нимало једноставно, за све је потребно одређено време, па тако и за процес који смо ми започели да спроводимо на нашој телевизији. Велики сам перфекциониста и желим да крајњи производ, оно што се види на екранима и у програму Арене буде беспрекорно у сваком смислу. Планирамо да додатно „освежимо“ тим новим људима у свим секторима како бисмо сви заједно остварили зацртане планове – нагласио је Небојша Жугић који је пре доласка на место директора Арена спорт са великим успехом радио на високим и одговорним функцијама у Министарству Привреде, Државној лутрији Србије и учествовао у реализацији значајних међународних пројеката који су за циљ имали развој српске привреде.Имати у свом програму преносе НБА лиге, француске Лиге 1, Серие А, Лиге шампиона, Лиге Европе, АБА лиге ствар је престижа. И није се нимало лако изборити са конкуренцијом и приволети власнике права ексклузивних садржаја да баш вама укажу поверење.


- Поред Линг Лонг Суперлиге Србије, АБА Лиге, Сериа А, француске лиге, свих рукометних лига и такмичења, Лиге Шампиона, Лиге Европе и других, наши гледаоци ће од ове сезоне моћи да прате између пет и осам НБА утакмица недељно у директном преносу само на Арена спорт каналима. Бити део „екипе“ која емитује најквалитетнију кошарку на свету је изузетно захтевно у сваком погледу. НБА лига има велике захтеве за сваког емитера, књига стандарда је врло стриктна и јасно дефинисана. Шта сме да се користи а шта не, каква су правила објава на друштвеним мрежама, промоције, маркетинга... Изборили смо се и за то да поред регуларног дела сезоне директно преносимо Алл Стар викенд и комплетан Плаy Офф. Кошаркашка публика у региону, односно у Хрватској, Босни и Херцеговини, Црној Гори, Македонији и наравно Србији уживаће у преносима НБА мечева – уверен је директор Арена спорт ТВ.


Управо је велики број нових и ексклузивних садржаја била улазница на Арену спорт за Дејана Пантелића, великог професионалца који иза себе има више од две ипо деценије искуства у раду на неким од најпопуларнијих ТВ канала у Србији. Деки је својевремено био заштитно лице РТВ Пинк, БК Телеком, затим РТС-а и тренутно ТВ Прва. Убудуће, његово име везиваће се и за Арену спорт. Званична функција коју обавља носи назив Саветник Генералног директора.


- Никада се нисам везивао нити робовао статусима и функцијама. Читав радни век сам на телевизији, волим свој посао, умем да га радим и максимално сам му посвећен. Никада ме није привлачио назив функције или титуле, већ професионални изазов. Мој првенствени задатак на Арени биће повећање квалитета програма. Паралелно са тим задатком, појачаваћемо новинарски тим јер нам је идеја да направимо јединствену спортско-информативну редакцију која ће покривати сва региоална спортска дешавања и пратити све спортове и најјаче светске лиге. Са друге стране, постављамо неколико нових телевизијско спортских формата, који ће пратити директне преносе – открива планове за блиску будућност Дејан Пантелић.


Ангажман на Арени не би био могућ да није било разумевања од стране уредништва и менаџмента ТВ Прва.


- И даље сам заштитино лице ТВ Прва и то је и даље моја матична кућа. Овом приликом желим да се захвалим менаџменту, који је имао разумевања за мој ангажман на Арени. Велико је задовољство бити део амбициозног новог пројекта и радити посао који волиш. Колеге са Арена спорта знам годинама јер смо се кроз каријере сретали и радили заједно на другим ТВ станицама. Није фраза када кажем да су ме сви одлично прихватили и да свим запосленима имам одличну сарадњу – једна је од кључних порука Пантелића везаних за нови ангажман.


Треба нагласити и да Небојша Жугић однедавно није директор само Арене спорт. На платформи Телекома Србије појавили су се нови канали, међу којима су СуперСтар, Стар, АгроТВ а убрзо иEuronews Србија... О програму и функционисању свих њих бринуће менаџмент на челу са Жугићем.


- Чека нас огроман посао у наредном периоду. Морамо сви заједно да уложимо много рада и труда. Користим прилику да се захвалим свим мојим сарадницима на одговорном и професионалном приступу обавезама. Врло брзо, завршавамо нови студио. Целокупан тим има много обавеза везаних за осмишљавање сценографија и формата нових ТВ канала које имамо у понуди. Имамо огромну помоћ и подршку од компаније Телеком Србија, на чему сам им искрено захвалан – закључује директор Арена спорт ТВ, Небојша Жугић.