Повремени одбојкашки репрезентативац Србије Ирфан Хамзагић рекао је данас да је био задовољан претходном сезоном у француском Kану, али да је одлучио да следећу годину проведе у Елтману, у Немачкој.

- У Француској сам играо одличну лигу, али договорио сам се са челницима Елтмана, који имају велика очекивања од дебитантске сезоне у Бундеслиги. Осим мене, ангажовали су и појачања из Бразила, Француске, Пољске, Холандије, Словачке и Аустрије - рекао је Хамзагић.

Двадесетседмогодишњи Хамзагић, који игра на позицији коректора, прикључиће се новим клупским друговима крајем седмице.

- Неће бити лако, али надам се успешној сезони. Иако је француска лига за нијансу квалитетнија, све боље је и елитно такмичење у Немачкој - оценио је Хамзагић.

Он је највећи део каријере провео у Новом Пазару, а осим у Kану играо је и у турском Торул Генчлику из Гумушана, подгоричкој Будућности и Будви.

- Причао сам са председником пазарског суперлигаша (Денисом Маврићем) и новом управом. Желим, ипак, да што дуже останем на европској сцени, где је одбојка на мало већем нивоу у односу на нашу лигу. Има времена да се једног дана вратим - закључио је Хамзагић.