Мушка одбојкашка рерпезентација Србије почела је припреме за Европско првенство, предвођена новим селектором Слободаном Ковачем, који је рекао да има велику обавезу да са тим тимом проба да оствари добре резултате.

- Моћно звучи када се каже први тренер репрезентације Србије. Ова репрезентација има историју, а ја сам њен мали део. Имам велику обавезу да направим добре резултате као што су то радили моји претходници. Неће бити лако, али постоји велики квалитет, жеља и воља за доказивањем - рекао је Ковач по преузимању места селектора.

Слободан Ковач је заменио Николу Грбића после неуспеха у интерконтинеталним квалификацијама за Олимпијске игре. Следи Европско првенство.

- Спремамо се максимално да што боље одиграмо ово Европско првенство. Време је кратко, али не можемо да кажемо да га нема. Неће бити лако. Са неким играчима сам радио, са некима се упознајем. Језик ће бити највећи проблем јер сваки тренер има свој начин комуницирања, па тако и ја. Радићемо на свему томе - казао је Ковач.

Србија ће бити у групи са Немачком, Словачком, Шпанијом, Белгијом и Аустријом.

- Морамо да будемо реални, тренутно нисмо у топ пет репрезентација у Европи. На нама је да покушамо да освојимо прво место у групи јер само тако можемо да избегнемо неке јаке репрезентације и да се надамо борби за медаљу, која је сада јако, јако далеко - рекао је репрезентативац Александар Атанасијевић на окупљању.

- Сам долазак у репрезентацију Србије те обавезује да се надаш што бољим резултатима. Веома је битно да се издигнемо из свега, пре свега на психолошком плану - казао је Атанасијевић.

Нјегов саиграч Никола Јововић је рекао да је Европско првенство битно пре свега због расположења.

- У спорту генерално не зависи све само од играча или стручног штаба. Нисмо упирали ни у кога прст током свих ових година. Мењали су се људи, али ништа драстично није промењено. Изгубили смо у последње две године игру и променили идентитет играча, али и као тим. То је запажено, али шта да се ради? Желели смо да се сада пласирамо на Олимпијске игре, али нисмо и на нама је да вратимо сјај одбојци и остваримо неки пласман на Европском првенству - рекао је Јововић.

Марко Подрашчанин је навео да му је велика част што је у репрезентацији.

- Надам се да ће ова промена позитивно утицати на нас и унети позитивну енергију. У Барију нисмо били на нивоу и заиста би била велика штета да се други пут узастопно не пласирамо на Олимпијске игре - казао је Подрашчанин.

Европско првнество ће се играти од 12. до 29. септембра у Словенији, Белгији, Холандији и Француској.