У петак у Раубичу, надомак Минска, почиње Европско првенство у летњем биатлону. Репрезентација Србије отпутовала је у Белорусију у саставу, Маида Дрндић, Берина Синановић, Денис Џековић, Сабахудин Растић, Омер Хоџић, Омар Хоџић и Дамир Растић. Српски национални тим предводе тренери Един Хоџић и Вјачеслав Никифоров.

Такмичење у Белорусији траје три дана а учесници ће се такмичити у три дисциплине, супер спринт, спринт и потера. У петак су на програму квалификације, па финале за јуниорски и сениорски супер спринт, у обе конкуренције.

Дан касније, у суботу, на програму је спринт. Биатлонци, јуниори и сениори, трче 7,5км а биатлонке, јуниорке и сениорке, 6км. Последњег дана на програму је потера, мушкарци трче 10км а жене 7,5км, у обе старосне категорије.

Најбољи српски биатлонац, Дамир Растић, на шампионату у Минску очекује пласман у прву трећину такмичара, у дисциплинама спринт и потера. Дениса Џековић, уколико буде максимално прецизан на стрелишту, могао би да се нада пласману међу 20 најбољих јуниора Европе. Од осталих учесника очекујемо велику борбу и што бољи пласман, колике су њихове тренутне могућности, у јакој европској конкуренцији, видећемо овога викенда.