Највећи регионални сајам фитнеса, велнеса и здравља под називом "Белфис 2019" трећу годину заредом одржаће се у Београду. У Хали 3 Београдског сајма, на око 5.000 квадратних метара изложбеног простора, од 4. до 6. октобра биће представљени сви новитети из света фитнеса, бодибилдинга, најновије справе за вежбање, спортски реквизити, али и суплементација.

Оно што ће овом сајму дати посебну вредност је чињница да ће том приликом бити одржан и девети Европски фитнес конгрес који ће окупити елитне стране предаваче, али и најпризнатије домаће стручњаци из ове области.

- Очекујемо да ће Сајам посетити око 10 хиљада посетилаца. Најављен је знатно већи број људи из региона који ће посетити Сајам, а наши гости биће и група од 150 посетилаца из Немачке. И ове године покровитељи Белфиса су Министарство омладине и спорта и Град Београд којима дугујемо велику захвалност јер су препознали значај ове манифестације - каже Небојша Стојаноски, председник Савеза за реакреацију и фитнес Србије који је организатор овог догађаја.

- Као и претходних година, основна идеја за организацију Белфиса је промоција здравља, физичке активности која доприноси здрављу и генерално здравом начину живота. Управо са тим циљем свим посетиоцима ће бити омогућено да провере свој здравствени и фитнес статус и то поптуно бесплатно. Вршиће се основна антропометријска мерења, кардио скен анализе које олакашавају препознавање потецијалних здравствених тегоба рекреативаца, али и утврђује дијагностику спортских перформанси. Такође, мериће се крвни притисак, утврђивати телесни састав, вршити анализе кичменог стуба и сходно томе даваће се предлози спортских активности, али и савети о правилној исхрани - наглашава Стојаноски.

Осмишљен је изузетно занимљив програм, па ће посетиоци на располагању имати велики број активација на неколико бина:

- Уз атрактивне презентере представићемо најновије фитнес програме, а сви они који од 4. до 6. октобра дођу на Сајам биће у прилици да све то испробају и пронађу програм који ће им највише одговарати. Бројни фитнес клубови ће организовати своје промоције, током трајања Сајма најавили су и попусте на чланиране, а посебну пажњу посветићемо деци и њиховој што адекватнијој анимацији. Жеља нам је да их уз атрактивне програме приволимо да се баве спортом што је најбоља превенција здравља - закључио је Стојаноски.