Добар резултат на Светском првенству у летњем биатлону у Раубичу остварио је српски репрезентативац Дамир Растић. Он је у дисциплини спринт, заузео 24. место а заостатак за победником трке Тимофејем Лапшином из Кореје је минут и 16 секунди.

Имао је данас Растић само један промашај, све што је урадио било је веома добро тако да ни резултат није изостао. Заостатак у спринту такмичари преносе у недељну дисциплину, потеру, којом се завршава првенство света.

Поред Лапшина првак света постала је и Јекатерина Глазирина, која је имала исто време као и другопласирана Луси Чарватова али мање промашаја, па је злато отишло у Русију.

Српским јуниорима други такмичарски дан на СП у Раубичу,  није донео боље резултате од претходног. Након супер спринта и у спринту нисмо имали разлога за задовољство. Код јуниорки Берина Синановић је била 51. а Маида Дрндић 54. Најбољи јуниор у Белорусији био је Денис Џековић, који је, упркос максимално учинку на стрелишту, на крају био 48. Остали српски представници били су: 53. Омар Хоџић, 59. Омер Хоџић и 60. Сабахудин Растић.  

Последњег дана на програму је дисциплина потера. Највише шанси за добар пласман има Дамир Растић.