Атлетичарка Новог Пазара Теодора Симовић и Кенијац из ужичке Младости Стенли Кипруто победници су првог Пазарског полумаратона.

Симовић је славила међу 23 полумаратонке временом од једног часа и 17,12 минута, испред 9,27 минута спорије Биљане Кирађијеве из зрењанинског клуба АС023 и чланице Црвене звезде Невене Јовановић са 1:30,20.

"Поносна сам на полумаратон у мом граду, свака част организаторима. Публика је била сјајна, подржавали су све такмичаре на стази", рекла је Симовић.

У конкуренцији 100 полумаратонаца, победник Кипруто прешао је стазу за 1:10,40 часова, док су друго и треће место освојили Милан Митровић из ужичке Младости са 1:13,26 и Апатинац Ђуро Борбељ са 1:14,55.

"Била је јака трка. Одлично сам се осећао на стази, око које је било много људи. Покушаћу да следеће године будем бржи", казао је Кипруто.

Град Нови Пазар био је генерални покровитељ манифестације, која је окупила и 159 тркача и 60 тркачица на стази дугој пет километара.

"Највеће је задовољство кад су после трке сви учесници задовољни. Организатори су урадили велики посао. То нам је и био главни циљ, да се сви овде лепо осећају и да будемо добри домаћини", рекао је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац, који је истрчао деоницу од пет километара.

Организатори првог Пазарског полумаратона били су градски Спортски савез и Атлетски клуб Нови Пазар.