Смотра младих снага бокса Србије увеличала је овогодишњу манифестације „Смедеревска јесен“ која је у овом граду одржана по 132. пут.


У славу вина и грожђа, овај пут и у славу пламените вештине, преко сто боксера био је део јавног тренинга у организацији Боксерског савеза Србије и Града Смедерева у самом центру некадашње престонице наше земље.

Након свечаног бокс дефилеа учесници смотре „Дан бокса у Смедереву“, али и сви љубитељи племените вештине преселили су се у Халу спортова где су са почетком од 19 часова одржане врхунске борбе којима је присуствовао и већник за спорт Града Смедерева Саша Бранезац.

У сјајном амбијенту, али и атмосфери на коме би позавиделе многе бокс манифестације, протекла је једна дивна бокс вече у Смедереву.
Репрезентативци и вишеструки шампиони Србије Вељко Глигорић и Дамјан Грмуша приредили су праве „посластице“, приказали су сву раскош свог талента и убедљиво стигли до победа над исто тако сјајним противницима. Права атракција била је борба у категорији до 91 килограм између Мајиду Јабабуа и Алена Машовића која је након велике борбе припала натурализованом Србину Јабабуи.

Младе бокс снаге наше земље у фер плеј борбу, показали су и доказали да је племенита вештина у Србији на правом путу, шампионском путу који ће наредних година која ће изнедрити асове о којима ће се деценијама причати.

Председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин захвалио се граду Смедереву и додао да сw полако остварују планови да сале буду пуне деце који ће стасати у боксерске шампионе.

“Полако, али сигурно остварујемо своје планове, а то је да нам сале за тренинг буди пуне деце и младих од којих ћемо стварати добре људе и боксерске шампионе. Захваљујемо се Граду Смедереву на сјајном гостопримству и што смо заједничким снагама успели да још једном направимо бокс манифестацију за памћење, која ће приближити племениту вештину деци, младима и њиховим родитељима“, рекао је Боровчанин после бокс спектакла у Смедереву

Борбе, резултати:

Сениори

60 кг Вељко Глигорић - Ненад Момирски (победа Глигорића прекидом судије у 2. рунди)

64 кг Ненад Јовановић - Виктор Ристић (победа Јовановића 3:0)

69 кг Велибор Пуцар - Дамјан Грмуша (победа Грмуше 0:3)

75 кг Дејан Дашић - Никола Јовановић (победа Јовановића прекидом судије у 1. рунди)

75 кг Филип Џинић - Стефан Ристановић (победа Џинића 3:0)

75 кг Стефан Ружевић - Александар Шерифовић (победа Шерифовића прекидом судије у 3. рунди)

81 кг Никола Камаљевић - Слободан Јовановић (победа Јовановића 0:3)

91 кг Саша Миловац - Тадија Николовски (победа Миловца 2:1)

91 кг Јабабу Мајиду - Ален Машовић (победа Јабабе 3:0)