Шпански маестро на два точка Марк Маркез попут олује је протутњао пистом у Арагону до нове 78.победе у каријери оставивши све ривале далеко иза себе.

Победом на Великој награди Арагона,по пети пут узастопно Маркез се приближио и освајању осме титле првака света у мотоциклизму,шесте у Мото ГП,најјачој класи.Маркез има 300 бодова,чак 98 више од другопласираног Италијана Андрее Довисиоза и већ на следећој трци би могао и математички да је потврди.

Друго место на јучерашњој трци,иза недостижног аса Хонде,освојио је Довисиозо на Дукатију а иза Италијана,на трећој позицији обрео се аустралијски воза Џек Милер на Дукатију.Возач Јамахе Маверик Вињалес био је четврти испред Француза Фабија Квартарара на Јамахи.Легендарни Валентино Роси на Јамахи јуче је био слаб,тек осми.

-Од старта сам радио према стратегију коју сам замислио.Додао сам гас,направио 4,5 секунди предности и онда сам одржавао ту разлику.Изгледало је лако али смо много морали да се сви у тиму потрудимо.- рекао је Маркез коме је ово била 200.трка у шампионатима света.

Маркез је у тих 200 гран -прија забележио 78 победа,89 пол позиција и 129 пута је био.на подијуму.

У генералном пласману Маркез води са 300 бодова .Други је Довисиозо са 202 бода а трећи

Следећа трка се вози 6.октобра за Велику награду Тајланда.