Сомбор је ушао у породицу Кроса РТС почетком прошле године. У недељу је био домаћин другог тамичења у завршној серији. На Градском хиподрому око 1.500 тркача борило се за што бољи резултат у 26 трка, виђено је много талената. Међу њима били су и наши репрезентативци на средњим и дугим стазама и гости из иностранства.

Спортски савез Србије подржао је ову масовну спортску манифестацију дуге традиције. Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек поздравио је све учеснике 29. Кроса РТС и поделио медаље најбољима.

- Важно је неговати традицију, Крос РТС одржава се по 29. пут што је за понос. Град Сомбор се показао као одличан домаћин, а такмичари показали свој потенцијал. Хвала оним најмлађима који су учествовали, као и старијима, сви на једном месту младост и искуство шаљу прелепу слику. Овакве спортске манифестације Спортски савез Србије увек ће радо подржати - рекао је Штефанек.

Надметање сениорки на три километара завршено је тријумфом Теодоре Симовић из Новог Пазара. Симовићева је оставила иза себе Кенијке Руу Мбату и Нели Ђепцумбу.

Изванредан је био и Елзан Бибић. Атлетичар из Новог Пазара други пут је био најбржи у завршној серији. Славио је ипред Нелсона Церутица и Мозеса Косгеја из Кеније.