ЕКОНОМСКИ факултет Универзитета у Београду је ОШ "Доситеј Обрадовић" у планинском селу Свође крај Власотинца поклонио рачунаре и пратећу опрему, те обрадовао 19 ђака који су досад на располагању имали само четири застареле конфигурације. Жељни нових знања, обратили су се - очигледно - на праву адресу и помоћ није изостала...

- Хвала колективу Економског факултета који је препознао потребу наших ђака и показао добру вољу да нам олакша рад. Савремена опрема ће посебно значити ученицима петог разреда који, у оквиру пројекта "2.000 дигиталних учионица", користе дигиталне уџбенике. Притом, нови рачунари ће деци бити доступни не само током наставе, већ и у слободно време, како би надокнадили недостатак овакве опреме у својим домовима - истиче директор школе у Свођу Дејан Петровић.

Прочитајте још - Компанија НИС и Економски факултет у Суботици потписали Меморандум о сарадњи

А, декан Економског факултета из Београда инсистира на томе да је ово први корак ка будућности, односно усвајању основа дигиталне писмености...

- Уверени смо у то да су рачунари неопходни и малишанима на селу, који живе и раде у тешким условима, па је наша реакција била сасвим спонтана. Позивам и друге установе да се прикључе овој својеврсној акцији, те помогну школама у удаљеним деловима земље, где је деце све мање, па смо дужни да им обезбедимо исте услове за одрастање и школовање, као што их имају њихови вршњаци у градским срединама - закључује проф. др Бранислав Боричић.


ХВАЛА

НЕСВАКИДАШЊА донација је у ОШ "Доситеј Обрадовић" у Свођу из Београда стигла посредством курирске службе АКС, која је рачунаре испоручила без икакве накнаде.