НОВОСАДСКА “Тржница” је за ову годину најавила знатна улагања у реконструкцију делова Лиманске и Најлон пијаце, као и набавку нових машина и опреме, инвестиције за које је у градском буџету планирано 36,5 милиона динара.

Према годишњем програму, инвестиција тог ЈКП, усвојеном недавно у Скупштини града, највећи део те финансијске подршке, односно 13 милиона динара, биће издвојено за набавку велике чистилице, машине неопходне за чишћење пијачних платоа и укупно одржавање хигијене на свих десет градских пијаца.

Купце, а нарочито продавце, сигурно ће највише обрадовати побољшања услова за куповину и продају, а једно од најважнијих биће реконструкција дела Лиманске пијаце.

- Планирано је затварање простора за лако кварљиву робу и уградња система за климатизацију. Тај простор на овој нашој великој и посећеној пијаци изграђен је 2006. - прецизирано је у инвестиционом плану “Тржнице”.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Нови Сад: Тезге под кровом


Том обновом умногоме ће бити осавремењен простор намењен продаји меса, сира, тестенина и других производа.

- Не само што ће смештај наших производа бити сигурнији и безбеднији, него ће, надамо се, и услови за рад нас продавца и те како бити бољи, поготову лети, када су велике врућине под овим пијачним кровом - кажу готово углас, за “Новости”, трговци млечним и производима од меса на Лиманској пијаци.

У “Тржници” планирају и да ове године на Најлон пијаци изграде надстрешницу на лане реконстуисани објекат за издавање пословних простора, као и да набаве један монтажно-демонтажни магацин. Те инвестиције требало би да коштају четири милиона динара. Како је наведено у скупштинској одлуци, уколико пранирани износ не буде довољан за остваривање плана, “Тржница” ће износ који буде недостајао додати из сопствених извора.

ПРОДАЈА Лиманска пијаца, тезге

ТЕЗГЕ И РАСХЛАДНЕ ВИТРИНЕ

ЗА набавку пијачних тезги планирано је три милиона динара, док ће пет милиона бити издвојено за расхладне витрине и коморе.

- Планирамо да заменимо 10 до 15 процената, од укупно 450 расхладних витрина - наводе у “Тржници”.