ПОВЕРЕНИЦИ Градског одбора Српске напредне странке у Шапцу др Александар Пајић и др Бобан Бирманчевић су поново од градоначелника Небојше Зеленовића затражили да поднесе оставку, овога пута због пресуде Вишег суда у граду на Сави који га је огласио кривим за злоупотребу буџетских средстава. Подсетимо, овакав епилог је уследио после две ослобађајуће пресуде Основног суда у Шапцу, а кривичну пријаву против Зеленовића је поднела Државна ревизорска институција.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПРОЦЕС У ШАПЦУ: Зеленовић ипак крив

- Зато што смо више од 40 пута током скупштинских заседања и конференција за медије упозоравали суд на опасност од застаревања, успели смо у намери да Зеленовић остане упамћен не само као једини шабачки градоначелник којем је за три године од 72 стана у власништву локалне самоуправе књиговодствено нестало њих 34, већ и по злоупотреби новца суграђана - каже др Пајић и подсећа да је исти човек одговоран и за то што је активиста његове ЗЗС куповао гласове у кампањи, а са функционерима непризнате државе Косово се фотографисао испод заставе Албаније.

Повереник др Бирманчевић скреће пажњу да у Зеленовићеву кривицу више не сумњају ни његови најближи сарадници, већ у сумњу доводе рок у којем је пресуђено...

- Очекујем да веома брзо сазнамо да ли ће градоначелник поднети оставку пре него што буде разрешен - закључује др Бирманчевић.