ТИМ креативних младих људи у Смедереву покренуо је несвакидашњи пројекат под називом "Књигралиште", намењен деци и родитељима. Реч је о ризници јединствених књига, игара и идеја које стимулишу сазнајне и креативне способности, социјалне и емоционалне вештине.

Идејни творац и оснивач "Књигралишта" Анђелка Елезовић каже да је идеја пројекта да подстиче раст и развој деце, негујући и оне који их воле, чувају и поучавају.

- У "Књигралишту" дугогодишње педагошко и психотерапeутско искуство претачемо у поезију и цртеже који изазивају дечје у људима и људско у деци. Они се свакодневно радују када на друштвеним мрежама прочитају оригиналне едукативне и инспиративне поруке на препознатљивим благим и ведрим бојама - каже Анђелка Елезовић, илустратор и песник по рођењу, а по образовању специјални педагог посвећен дугогодишњој едукацији и пракси из психотерапије.


Прочитајте још: КРЕАТИВНИ УЧИТЕЉ ИЗ ВРАЊА: Ми-Деј кроз форму стрипа учи децу

Анђелка је и аутор књига о "Лепотанчићима", који су заправо илустрација деце као симбола безазлености и животне радости. Њихов задатак је, каже, да подсећају људе колико љубави, доброте и лепоте носе у себи, позивајући их да то испоље речима и делима, мењајући тако свет на боље.

- Мисија "Књигралишта" је да примером покаже сунчану страну живота и преусмери погледе тамо где је лепота. "Лепотанчићи" су ту да бодре особе свих узраста и различитих развојних потреба на путу самоспознаје. Да дошапну нове песмице, креативне игре и идеје за рад са децом, да охрабре и едукују родитеље и педагоге разних профила - наводи Анђелка.


ИСКУСТВО

- Књиге "Лепотанчићи у свету слова" и "Лепотанчићи у свету линија" су ризница блага за развој говора и графомоторике код деце до седам година. Настајале су из раскошног искуства у раду са децом и богате су оригиналним стиховима, задацима и иновацијама у раду са малцима - каже Анђелка.