НЕУРЕЂЕН приступни пут саобраћајници која води у центар Новог Сада, као и недостатак бициклистичке и пешачке стазе до града, само су део значајнијих проблема на Сајлову, које су члановима Комисије Скупштине града за представке и предлоге у среду предочили становници тог насеља.

У наставку сад већ устаљене праксе да Комисија своје седнице повремено одржава и на терену, чланови тог скупштинског тела разговарали су са мештанима најмлађе новосадске МЗ о невољама које их тиште и како да буду превазиђене.

- Безбедност деце и свих житеља Сајлова угрожена је због велике фреквенције саобраћаја на Руменачком путу, на који се укључујемо на непрегледној и неуређеној раскрсници - нагласили су представници грађана у разговору са члановима Комисије.

Сајловчани, како је наведено у саопштењу са тог скупа, сматрају да би постављање семафора, или изградња кружног тока, решило тај део њихових проблема.

Прочитајте још - Ограду тражили житељи Сајлова

У насељу су постојале бициклистичке и пешачке стазе које су мештани радо користили али су оне, према тврдњама житеља, раскопане и уништене приликом изградње канализације и нису поправљене.

Констатован је и велики проблем житеља појединих попречних улица које нису асфалтиране и у којима није решено питање одвођења атмосферске воде, нарочито кад су јаче падавине. Путеви су више пута насипани туцаником, па су сада знатно виши у односу на дворишта. Приликом обилније кише, сва та вода се слива у дворишта, поготово у Улици Николе Беговића, у којој су честе и поплаве.

- У Сајлову је проблем и то што има доста неименованих улица - додају саговорници чланова скупштинске комисије прецизирајући да чак 21 улица нема назив, па писма, рачуни и остале пошиљке често заврше на погрешним адресама.

КО МЕЊА ПРЕГОРЕЛЕ СИЈАЛИЦЕ

САЈЛОВЧАНИ се жале и због проблема одржавања уличне расвете.

- Расвета је добро урађена, али због нерешеног питања одржавања, не знамо ко треба да мења прегореле сијалице - констатују мештани.