ВЕРУЈУЋИ да их надлежни у граду неће оставити на цедилу, станари у Доситејевој 11 који су прошлог августа остали без крова над главом, због рушења зида услед нелегалних грађевинских радова на суседној парцели, предали су Центру за социјални рад појединачне захтеве за помоћ. To им је речено да учине, на састанку одржаном у уторак са представницима Града.

Наду да ће се ипак пронаћи решење и да неће остати на улици, како истиче Драган Митровић, председник скупштине станара, улива им недавна изјава Милоша Вучевића, градоначелника да ће Град настојати да преко социјалне помоћи настави плаћање трошкова за најам станова, као што је то чинио у претходне пола године. По Вучевићевим речима, Град и даље покушава да издејствује договор између инвеститора и станара, и да инвеститор надокнади причињену штету.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ДРАМА У НОВОМ САДУ: Копање темеља срушило зид, 11 породица без крова над главом! (ФОТО) 

- За нас станаре, град је једина сламка спаса - каже Митровић, похваљујући настојање градоначелника да им се издејствује помоћ. - Свих 12 породица, највише ипак интересује да ли ће се пронаћи трајно решење и да не размишљамо сваких шест месеци шта даље.

У ишчекивању проналажења трајног решења, седам од 12 породица се, после истека шестомесечног закупа станова, плаћеног из градског буџета, на сопствену одговорност вратило на стару адресу у Доситејеву 11.

Драган Митровић

НУДИО СТАНОВЕ МИЛОРАД Живковић из "Астра плана" је крајем фебруара изјавио да је станарима понудио да изгради станове, са чврстим темељима, од квалитетног материјала, али да се станари не изјашњавају.

Један од њих је и Иштван Жига, који се у међувремену тешко разболео, али, вели, нема куд. Десни део куће није оштећен, али је одлуком грађевинске инспекције небезбедан за становање. У малој просторији, јединој која је му је остала под кровом, после рушења зида у дужини од 20 метара, већ више од месец дана је и Павле Козмец. И он је, каже болестан, али је морао ту да се врати, иако нема ни струје и воде.


НЕМАЈУ ПОВЕРЕЊЕ

ОШТЕЋЕНИ и даље нису вољни да се договарају са инвеститором, фирмом "Астра план", због чијих су нелегалних радова на суседној парцели остали без крова.

- Инвеститор не долази, не интересује се за наш проблем, и како да му верујемо да ће испунити обавезе и надокнадити штету - преноси нам Митровић став станара.