ФИРМА за производњу намештаја "Спилит", која ради у скопу "Нефа групације" из Врања, недавно је у Сомбору отворила погон за скапање тапацираног намештаја. Према речима Маријана Богдановића, директора погона "Спилит", у хали бивше фабрике "Застава специјални аутомобили", на две линије тренутно ради четрдесетак радника на пословима склапања и тапацирања намештаја, односно угаоних гарнитура, намењених за Мађарску, Аустрију, али и за домаћи продајни ланац.

- Полако се уходавамо и још примамо нове раднике, који се обучавају кроз посао, уз искусне мајсторе врањске фабрике. Најпре смо почели са двадесет људи, па како се посао ширио, ангажовано је исто толико. Планирамо да запослимо још 80 радника и да уведемо трећу линију за производњу намештаја - каже Богдановић и наглашава да је пласман на домаћем и иностраном тржишту обезбеђен.

Иначе, "Спилит" је сопственим новцем преуредио једну од "Заставиних" хала и допремио нове машине за склапање намештаја. У менаџменту истичу да ће се у наредном периоду, када запосле и обуче довољан број радника, сви делови намештаја производити и склапати у Сомбору.

Прочитајте још - Чеси и Немци воле српски намештај

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић је изразила задовољство због отварања погона и понудила пословодству сву логистичку помоћ града.

- Свако радно место за нас је драгоцено, те из тог разлога можете рачунати на пуну подршку локалне самоуправе, како при добијању субвенција и конкурисању за њих, тако и за сву осталу техничку подршку, на коју можемо утицати - казала је Голубовићева.

Маријан Богдановић

КОНКУРС

- СВИ који желе да конкуришу за радно место у "Спилиту" могу да се пријаве преко Филијале НСЗ у Сомбору или да своју понуду доставе на портирницу предузећа - напомиње директор Богдановић.