ГРАДОНАЧЕЛНИК Новог Сада,потпредседник СНС и председник Градског одбора те странке у Новом Саду Милош Вучевић са сарадницима је учетвртак обишао Косовско Поморавље и у Шилову се састао са начелником Косовско-поморавског округа Радованом Стојковићем, председницима привремених органа општина у српском систему, градоначелницима привремених институција самоуправа и директорима јавних установа.

У Културно-просветном центру "Божидар Митровић Шандор" у Шилову, Вучевић је окупљеним Србима рекао да је дошао да пренесе поруку да ће држава Србија увек бити уз њих.

- Верујте у Србију и државно руководство, у председника Александра Вучића. - поручио је Вучевић.- Држава ће урадити све што буде могла да заштити Србе на Косову и Метохији. Нама је најважније да сачувамо мир, да људи могу да живе овде, да пробамо да их економски оснажимо, да видимо шта можемо да урадимо да се још више деце рађа на овим просторима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПРИТИСАК САД И НЕМАЦА НА ВУЧИЋА: Зауставите лобирање за повлачење признавања!

Вучевић је додао да дошао у Косовско Поморавље “са неким великим и тешким паролама” јер ,како је додао, врло је опасно да неко каже нешто нереално и да „србује“ и оде у Београд или Нови Сад, а ови људи овде треба да наставе да живе.

- Дакле, овде смо да разменимо искуства, да разговарамо само о ономе што је реално и о стварима на којима се предано и одговорно ради. Ми заиста мислимо на наше сународнике на КиМ и радимо на томе да сачувамо српску заједницу. Важно је да сви знају да Србија на најбољи могући начин штити свој народ и нациoналне интересе, трудећи се да из дана у дан обезбеди услове да људи овде наставе да живе, уче и раде – рекао је Вучевић.


ГРАЧАНИЦА

У КУЛТУРНО-просветном центру у Шилову градоначелника Новог Сада дочекао је директор Станко Певац који га је упознао са радом те културне институције. Делегација из Новог Сада погледала је изложбу слика из Великог рата, а у току дана Вучевић ће посетити и Србе у централном делу Косова и Метохије, тачније у Грачаници, где ће се састати са председником Општине Срђаном Поповићем. Два градоначелника ће обићи пољопривредну задругу у Доњој Гуштерици, као и комплекс зграда за социјално становање у Лапљем селу.