ДА Београдска филхармонија не припада само главном граду, овај чувени оркестар ће показати ускоро - на два гостовања у Србији, и то током исте недеље. Најпре ће одржати концерт 14. маја у Дому културе Старе Пазове, а 17. маја у Бањи Ковиљачи, у легендарном Кур-салону.

Београдска филхармонија наступа, иначе, први пут пред публиком у Старој Пазови. Под управом диригента Александра Којића, концерт отвара једна од најпознатијих композиција свих времена - Моцартова "Мала ноћна музика", а крунише Елгарова "Енигма варијације".

Посебну посластицу представља наступ Ксеније Милошевић, заменице концертмајстора Београдске филхармоније, која ће као солисткиња са својим оркестром одсвирати Моцаров Концерт за виолиону и оркестар бр. 2.

Неколико дана касније, у једном од најлепших амбијената у Србији, у недавно обновљеном Кур-салону у Бањи Ковиљачи, чланови оркестра ће приредити једнако елегантан репертоар. Поред "Мале ноћне музике", одсвираће и Вивалдијева "Годишња доба", у којима ће публика из овог дела Србије имати прилику да чује не само Филхармонију већ и њене музичаре у улози солиста - Јелену Матовић (Пролеће), Александру Милановић (Лето), Мирјану Нешковић (Јесен) и Душицу Младеновић (Зима).

Прочитајте још: Београдска филхармонија очарала подно Алпа