ТАТАТАТИРА - многим генерацијама омиљени поклич легендарног Бранка Милићевића Коцкице, после десетак година, поново је минулог викенда одјекнуо Новим Садом. Овога пута међу малишанима окупљеним у Спортском центру "Слана бара", на трећем по реду Фестивалу кратких позоришних форми за децу "Театар на дар."

На фестивалу препуном смеха, граје и весеља, учествовало је 12 позоришних трупа, а специјални гост био је легендарни Бранко Милићевић - Бранко Коцкица са својим Позориштанцем "Пуж".

- Видим да овде нема полиције и то је супер. Значи, ми гусари моћи ћемо да приредимо гусарску пљачку и отмемо деци све осмехе - рекао је Бранко Коцкица, јунак детињства и данашњих малишана, као што је то био и за њихове родитеље, и баке и деке.

Малишани су Бранку Коцкици прилазили не скривајући одушевљење. Њих је занимало и шта тачно значи реч "татататира", а он је објаснио да је та реч служила за подизање расположења уочи поласка деце у природу на снимање ТВ емисије. А затим је та реч постала нешто као - знак препознавања. Деци у Новом Саду допало се то објашњење.

- Веома сам се обрадовала када сам га видела. Знам неколико његових песама а са старијом сестром на телевизији погледам понекад неке његове старе емисије - каже шестогодишња Сања, а Марко и Лана добацују да воле Бранка јер увек насмеје и њих и њихове тате и маме.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић захвалио је организаторима јер преданим радом чине да Фестивал сваке године буде богатији и да окупи све више учесника и публике.

Прочитајте још: Бранко Коцкица: Из "Пужа" само у рај

- Данас је Слана бара, а са њом и Клиса и Видовданско насеље, центар културе и стваралаштва за децу. Посебно ме је одушевило што је овде са нама Бранко Коцкица, јунак и мог детињства, од којег и данас деца могу много да науче. Уживајте, радујте се и дружите и нека вас театар усмери на праве вредности - нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Публици су се, између осталих, представили Позориште из кофера, Позориште "Театрило", Позориште из ранца, Новосадски нови театар, Упалимо рефлекторе и Студио "Жељко Весељко". Професионални глумци наступали у представама које су у потпуности прилагођене најмлађој публици.

И градоначелник уживао у представи - Град Нови Сад и РТВ


Улаз је био бесплатан, а између представа малишани су учествовали у креативним радионицама. Манифестацију организује Удружење "Новосадски кутак" у сарадњи са МЗ Слана бара, уз подршку Града Новог Сада.

ДА СЕ СУПЕР ЗАБАВИМО

ПО речима организаторке Фестивала "Театар на дар" Сандре Стојков, основна поента је да се код деце и младих људи развија осећај за значај културе и позоришта "и да се сви супер забављамо".