ТРАДИЦИОНАЛНА, дванаеста по реду манифестација Дечја смотра фолклора под називом "У сусрет Видовдану", у организацији Дома културе "Грачаница" и Савеза аматера Косова и Метохије, одржана је у манастиру Светих архангела код Призрена.

Учеснике манифестације је уз благослов поздравио и симболично означио почетак дружења отац Михајло, игуман манастира. Учествовало је 14 културно-уметничких друштава са Косова и Метохије, у дворишту манастира, задужбине цара Душана, играле су се игре из Метохије, Шумадије, Сиринићке Жупе, Ниша, Врања...

- Осим игре и песме, ово је прилика да деца науче да воле своје културно наслеђе, али и да се малишани из свих крајева Космета друже и стичу нова пријатељства - истакао је Ђорђе Лакушић, председник Савеза аматера КиМ који је поред Дома културе у Грачаници организатор ове дечје ревије фолклора.

Осим смотре фолклора којом су започете овогодишње Видовданске свечаности у манастиру Светих архангела у суботу је одржана и ликовна колонија на којој је учествовало двадесетак дечака и девојчица из различитих крајева Косова и Метохије, а тема колоније била је њихово виђење града Призрена.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Завршен 48. Ђачки Вуков сабор (ФОТО)