ТРОШЕЊЕ градског буџета је тема која обично заокупља велику пажњу одборника Скупштине града Новог Сада, па се тако може очекивати да ће и предстојећа расправа о завршном рачуну лањске градске касе, заказана за уторак, бити полемична и садржајна.

У оквиру обимног извештаја о извршењу лањског буџета, посебано је анализирана реализација трансферних средстава из Републике Србије и АПВ.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Нови Сад: Градилишта у неколико насеља

- Планирано је да Град од других нивоа власти приходује 1,69 милијарди динара, а остварено је, из тих извора, 1,58 милијарди - прецизирано је у извештају, уз нагласак да су убедљиво највећи део тог износа били такозвани капитални трансфери од безмало 1,27 милијарди динара.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Комуналци открили огромну мрежу нелегалног водовода

Од Покрајине пристиглих 1,25 милијарди утрошено је на изградњу Сентандрејског пута, додатне радове у изградњи Жежељевог моста, изградњу бициклистичке стазе од Новог Сада до Бегеча, пројекте НС-Европска престоница културе, завршне радове на централној кухињи ПУ "Радосно детињство", уређење Каменичког парка...

Дотације из републичког буџета, од око 63 милиона динара, искоришћене су за пројекте подстицања женског предузетништва, као и за хуманитарну акцију "Кров".

Од укупно дозначених трансферних средстава Граду од других нивоа власти, до краја прошле године преостало је нешто више од 91 милион динара, па ће тај новац бити распоређен градским управама за довршење започетих пројеката.ПРИХОДИ И РАСХОДИ

УКУПНИ приходи у буџету Новог Сада у 2018, са пренетих скоро 6,23 милијарде из претходних година, износили су 29,2 милијарде динара.

- Укупни расходи и издаци утврђени су у износу од 23 милијарде - наведено је у предлогу упућеном градском парламенту.