НА Форуму градоначелника Кина-CIEZ 2019, посвећеном огромном кинеском државном пројекту 16+1, делегација Новог Сада представила је потенцијале града у привреди, култури, спорту и образовању и истакнута важност Србије и Новог Сада у том развојном пројекту.


Новосадску делегацију у кинеском Нингбоу чинили су Здравко Јелушић, председник Скупштине града и Милорад Радојевић, члан Градског већа за привреду.

Била је то прилика да домаћини, пред градоначелницима и шефовима делегација из 16 европских држава, представе своје програме сарадње у оквиру пројекта као и да буду представљени потенцијали градова учесника – наведено је у данашњем саопштењу из новосадске Скупштине.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: САМИТ "ПОЈАС И ПУТ": У Кини потписано више споразума


Град Нингбо посветио је посебну пажњу Новом Саду специјалним пријемом за чланове наше делегације, који је организовао Јианканг Ванг, заменик директора сталног одбора градског Народног Конгреса Нингбоа.


Домаћини су истакли важност Републике Србије и Града Новог Сада у њиховој визији пројекта 16+1, што је и наглашено на састанку представника Нингбо и новосадског градоначелника Милоша Вучевића, који је одржан у Новом Саду у припреми Форума.

Како се додаје у саопштењу, Јелушић је захвалио домаћинима на посебној пажњи и уважавању, са уверењем да ће будући односи бити на још вишем нивоу, када је реч у првом реду о привреди, култури, спорту и образовању.