СВИХ 12 породица из Доситејеве 11 у Новом Саду, у петак је од Центра за социјални рад добило решење о одбијању захтева за добијање интервентне једнократне новчане помоћи. Породице које су августа прошле године остале без крова над главом услед нелегалних грађевинских радова на суседној парцели са бројем 9, најављују да ће од 12. јуна протестовати испред Градске куће док се њихов проблем не реши.

Помоћ града за плаћање полугодишње кирије за изнајмљене станове истекла је 1. априла и већина њих се, немајући куд, вратила у руиниране и небезбедне станове.

- Сви смо добили решења којима је наш захтев за помоћ одбијен - револтирана је Славица Жига, чији се бивши супруг, такође станар на истој адреси, у међувремену разболео од најтеже болести. - Спремни смо да са децом и болесним комшијама штрајкујемо глађу испред Градске куће, јер нашим мукама ни после девет месеци од како смо остали без крова, због туђег немара, нема краја.

Ова жена је, тврди, морала да изађе из свог неусловног стана и са сином и малолетним унуцима пређе у стан код бившег мужа у истом дворишту, па сада сви, како наводи, живе у неусловних 26 квадратних метара, јер новца за подстанарство - немају.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Инвеститор мора да плати штету

Драган Митровић, председник Скупштине станара у Доситејевој 11, истичући да је огорчен оваквом одлуком Центра за социјални рад, каже да сматра да су сви изманипулисани.

НЕМАЈУ ПОВЕРЕЊЕ У ИНВЕСТИТОРА СТАНАРИ из Доситејеве 11 истичу да са инвеститором "Астра план", због чијих су нелегалних грађевинских радова на суседној парцели остали на улици, не желе да склопе било какав договр. Кажу да немају поверења у њега и да им не нуди никакве гаранције да ће испунити обећања која им даје.

- Индикативно је то што нам је службеница Центра за социјални рад приликом предаје захтева пре око два месеца, рекла да ће ићи тешко и да нећемо добити једнократну помоћ - предочава Митровић. - Ако се и после протеста ништа не буде решило, спремни смо да се за помоћ обратимо и председнику Републике.

У Центру за социјални рад, у петак нам је кратко речено да за једнократну новчану помоћ нису испунили законске услове.

КРИВИЧНЕ

ПОЛИЦИЈА је новембра 2018. године поднела кривичне пријаве против пет одговорних особа осумњичених за извођење грађевинских радова без грађевинске дозволе и противно техничким правилима. Тиме су угрозили стабилност објекта у Доситејевој 11 и проузроковали велику материјалну штету.