ЉУДИ, обично, када им се догоди квар на мобилном телефону одмах планирају да набаве нови и не размишљају да није све тако црно и да увек постоји могућност поправке и оживљавања постојећег, уз значајну уштеду у новцу.

- Све је почело као хоби, поправио сам свој, па онда неколико мобилних телефона својих другара и убрзо схватио да у ствари нема тог квара који се не може санирати, а телефон поново оспособити - истиче Бранислав Голић, уз потврду да је до сада преко хиљаду телефона успешно сервисирао у свом сервису у Честерегу, месту код Житишта, у којем сви знају за њега и његово умеће и веште руке.

Бранислав поправља телефоне свих произвођача и све моделе, како старије тако и модерније, када се догоде механичка оштећења или софтверски проблеми, ради замену флет каблова, конектора, камере, замену стакла, репарацију тач-скрина и све остало што је потребно...

Оно што га издваја од осталих, уз веште руке, креативност и знање, јесте и чињеница да поседује велики број резервних делова, које је данас тешко набавити.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Хоби постао уносан посао

- Уз идеју која се у тренутку роди, спајам, прекрајам, креирам, али то већ спада у тајну заната. Најважније је да мобилни телефон поново ради и обавља све функције као и пре квара, остало је мање важно. Моја мисија усмерена је пре свега на идеју да за мобилни телефон увек има лека, да га не треба одмах бацати и куповати нови, свака поправка је могућа, само људи треба да имају информацију да неко и то ради - вели Бранислав, напомињући да је свој сервис уредно регистровао у Општини Житиште и да уз помоћ брзе поште ниједна дестинација није далека и да му се све више људи из удаљених крајева јавља уз молбу да им се поправи телефон.

ОБУКА

БРАНИСЛАВ Голић је завршио средњу техничку школу у Зрењанину, смер техничар за компјутерско управљање, уз додатну едукацију и обуку кроз праксу.