ГРАДОНАЧЕЛНИК Новог Сада Милош Вучевић борави у дводневној посети Москви поводом представљања Новог Сада као актуелне Омладинске престонице Европе.


Вучевић се састао са замеником директора Департмана за спољно-економске и међународне везе Москве Илијом Николајевичем Кузмином. Том приликом званичници су разменили искуства о функционисању комуналних система, о развоју инфраструктуре, јавном превозу, и имплементацији система „паметан град“.


- Москва је један од најразвијенијих светских градова и јако је важно учити од оних који су заиста успешни. Задивило нас је што је град са 12 милиона становника беспрекорно чист, и на те теме смо посебно усмерили пажњу – казао је Вучевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Милош Вучевић гост "Новости"


Заједно са делегацијом ОПЕНС-а, градоначелник је у амбасади Србије у Москви учествовао у презентацији најважнијих активности Омладинске престонице Европе, и том приликом позвао присутне да посете Нови Сад и Србију.ФОТО: Град Нови Сад


- Много тога вредног смо предочили онима који су у корпусу извршне власти у Русији и који могу да допринесу да Србија и Нови Сад буду видљивији. Надам се да ћемо и ми боље разумети Русију, јер није довољно само причати о емотивним односима, већ реално сагледати животне околности – нагласио је градоначелник Вучевић и захвалио се амбасади Србије у Руској Федерацији и свима који су учествовали у реализацији посете Москви.


ВЕЗЕ И СА САНКТ ПЕТЕРБУРГОМ


НОВОСАДСКИ градоначелник најавио је јачање веза и са са Санкт Петербургом, који је у Русији позициониран као Нови Сад у Србији.Вучевић је нагласио је да квалитетној сарадњи градова у многоме доприносе добри односи председника Републике Србије и председника Руске Федерације.