ОДБОРНИЦИ Скупштине града Крушевца усвојили су Одлуку о покретању пројекта јавно-приватног партнерства за ЗУ "Апотека Крушевац" са елементима концесије, али је права полемика настављена ван локалног парламента. Прво се огласио Градски одбор Странке слободе и правде, одакле су затражили да градска власт сачува ову установу, после чега им је одговорено на конференцији за медије локални одбор СНС.

Прочитајте још: ИМА "ЛЕКА" ЗА АПОТЕКЕ: Јавно-приватно партнерство у Крушевцу

- Одлуком СНС у руке приватника предаће се и апотекарска установа, а са њом и судбине запослених у истој, којима под актуелном влашћу прети отказ и улица - речено је у ССП, где су додали да се због гашења доста сеоских апотека за "бруфен" путује и по 15 километара.

Напредњаци одговарају да "нико раднике неће оставити на цедилу или истерати на улицу".

- Да је то циљ, као што неки зли језици причају, зар то не би било урађено још одавно - речено је на конференцији градског одбора СНС. - Наш циљ је да апотекарска установа опстане, јер је јавни интерес да грађани имају где да купе лекове који су им потребни. Циљ је и да на сеоском подручју постоје апотеке које ће обављати своје услуге, да увек имамо једну апотеку која ће дежурати нон-стоп, али наравно, све у циљу да то буде функционално, економично и одрживо.

Прочитајте још: Апотека "Нови Сад": Следи јавни позив

Након оглашавања представника власти и опозиција, саопштење је издао и Синдикат ЗУ Апотека Крушевац.

- Постављамо питање шта ће бити са 10 немедицинских радника запослених у нашој установи - износе у Синдикату, где најављују да ће "Градској управи предати опомену пред утужење, због игнорисања захтева да ребалансом буџета предвиди средства за почетак исплате дуга Апотеке, који доспева на наплату граду 11. јула у износу од 348.718.014 динара".

ОДЛУКА

ОДЛУКА о покретању пројекта ЈПП за ЗУ "Апотека Крушевац" са елементима концесије, образложена је аргументима да су утврђени месечни приходи Установе 43,8, расходи 50,2 милиона, да су дугови већи од 348 милиона динара, као и да се може очекивати да и убудуће постоји претећа неспособност плаћања. Речено је и да за јавни позив без елемената концесије није било интересената.