СНАЖНО невреме праћено кишом, јаким ветром и градом величине лешника захватило је нешто пре 18 часова Бродарево са околином. Ветар је носио све пред собом и ломио крошње дрвећа, а град је опустошио малињаке и повртарске усеве. Штету су претрпели и поједини објекти где су поломљени црепови, оштећена је и путна инфраструктура. Према незваничним информацијама ветар је однео део лименог крова са бензиске пумпе који је потом оштетио једно возило, чији возач је спас од невремена тесжио управо на пумпи.


Ни најстарији житељи Бродарева, варошице на самој граници Србије са Црном Гором, кажу да не памте невреме као ово што их је задесило у касним поподневним часовима у уторак. Ветар је био тако силовит да је ломио гране и оставио пустош у појединим деловима ове месне заједнице, а оштећен је и део пута који води ка зесеоку Закут.

Некадашњи директор Основне школе "Светозар Марковић" из Бродарева, Шефкет Шеховић истиче да је невреме изгледало страшно и готово невероватно.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - НЕВРЕМЕ ПРОТУТЊИЛО СРБИЈОМ: Лозница без струје,у Шапцу падале фасаде, у Новом Саду дрвеће уништило аутомобиле, летели контејнери (ФОТО+ВИДЕО)

- На једном је снажан ветар почео да дува и истовремено је падала киша и јак град. Небо се готово спустило над Бродаревом. Ја то у свом животу тако нешто нисам видео. Ветар је носило је све пред собом - каже Шеховић.


У самом Бродареву не постоји противградна станица, а и да је била питање је колико би небеска артиљерија могла да сачува овај крај од снажног невремена.