ШКОЛСКИ ритам и током распуста. Малишани који ферије проводе у граду, имају на располагању читав низ богатих и занимљивих забавних, едукативних и спортских садржаја.

За разлику од пређашњих времена, када је једина обавеза и занимација школараца била да преко лета прочитају лектиру, а преостало време "дигну све четири увис", сада постоји могућност да време, поред игре и забаве, проводе у осмишљеним летњим радионицама, на којима без обавеза стичу додатна знања и друже се са вршњацима.

Тако је, рецимо, манифестација "Новосадско дечје лето" у организацији Дечјег културног центра, припремила чак 250 радионица на 30 локација.

- Желимо деци до 14 година да приближимо културне институције у граду на интересантан начин. Подстичемо креативност, љубав према књизи и читању, откривању личних афинитета и талената... - каже Леа Радловачки из "Новосадског дечјег лета".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ПЛУС НОВОСАДСКЕ ТОПЛАНЕ: Од вишка у инвестиције

Ту су и програми "Распустилишта", "Школарке", плесних клубова, школа спорта, креативни кампови, плесне журке на отвореном, радионица и школа страних језика...

- Нашу ћерку Илу, која је завршила четврти разред, супруга Ида и ја водимо на часове глуме и зумба плеса - каже Борис Борић, банкарски службеник. - Искрено, и ми родитељи уживамо уз децу која здраво проводе време.

Веома су популарни забавно-рекреативни програми "Спенса" на отвореним базенима, где под надзором стручњака, малишани, али и родитељи играју ватерполо, стони тенис, бадминтон, одбојку, куглају се.

- Ту су и музички програми које организујемо са клубом манекена и разним удружењима, а акценат је на неговању дечјег стваралаштва, плесу, физичкој активности... - вели Слободанка Бранков из "Спенса".

АДРЕНАЛИН ПАРК "ЗЕМЉА ЧУДА"

СВИ програми су бесплатни, а једино се за децу од четири до 14 година плаћа партиципација од 150 динара за адреналин парк "Земља чуда". Посећени су нарочито "Креативни кампови у школском дворишту", виртуелна крстарења реком, позоришне радионице, прављења кула од песка, пикадо и посебно плесне журке на отвореном.