Локална самоуправа Горњег Милановца финансираће из општинског буџета бесплатан превоз за ученике средњих школа у тој општини.

То су једногласно одлучили одборници на седници локалне Скупштине.

Бесплатан превоз биће обезбеђен од почетка наредне школске године свим горњомилановачким ученицима који похађају средњу школу на територији општине Горњи Милановац.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -
На универзитетима има места на буџету

Председник Општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић рекао је на седници да ће та одлука бити од великог значаја за породице које живе на селу, чиме ће се "олакшати" буџет сеоских породица, али и смањити одлив средњошколаца у суседне градове.

"Последњих година се суочавамо са изазовом како да задржимо највећи број средњошколаца да наставе своје школовање на територији општине Горњи Милановац. Овом одлуком желимо да покријемо трошкове превоза ученицима који ће учити у Милановцу и тако обезбедимо и довољан број одељења у Милановцу и школство подигнемо на виши ниво", рекао је Ковачевић.

Он је истакао да је у оквиру средње Техничке школе у Горњем Милановцу раније започето дуално образовање које ће бити настављено и убудуће.