СКУПШТИНА у Ваљеву није прихватила иницијативу самосталног опозиционог одборника Љубомира Радовића, за разрешење градоначелника др Слободана Гвозденовића из Српске напредне странке, јер ју је подржало само пет одборника - три из Демократске и два из Странке модерне Србије. Радовићев предлог није добио глас ни представника ЛДП у градском парламенту.

У граду на Колубари је, иначе, на власти коалиција окупљена око СНС и СПС, са 44 од укупно 51 одборника.

А, Радовић је опозив др Гвозденовића тражио због тврдње да је вршио политички притисак на јавног тужиоца у Ваљеву - што је потврдио и повереник за самосталност тужилаца - те јавно омаловажавао судије, угрожавајући независност и непристрасност судства. Друштво судија Србије је, такође, проценило да је градоначелник Ваљева "подстицао неповерење грађана у судску власт"...


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Сестра и брат заробљени у соби

- Гвозденовић је у јавним наступима често вређао и претио новинарима ваљевских редакција, износећи неистине о њиховом раду и понашању, а хајка на политичке неистомишљенике се до те мере појачала, да је Ваљево широм Србије препознато у веома негативном контексту - тврди Радовић. - Зато је он недостојан да буде градоначелник, тим пре што је допринео и томе да се не спроводе одлуке Скупштине града о заштитнику грађана, као и оне предвиђене усвојеним плановима.


ОДГОВОРНОСТ

- ГВОЗДЕНОВИЋ је искључио јавност са седница Градског већа, а у јавним иступима давао лажне изјаве и обећања - оптужује одборник Радовић. - Увредио је грађане Ваљева јер је заборавио да је одговоран управо њима, те пред законом и одборницима Скупштине града изјавио да за своје поступке и резултате одговара једино председнику Србије Александру Вучићу, те председнику Извршног одбора СНС Дарку Глишићу.