РОДИТЕЉЕ малишана на Клиси обрадоваће вест да ће се у њиховом насељу градити нови објекат Предшколске установе "Радосно детињство". У Ораховој улици, у августу би, како за "Новости" кажу у Градској управи за образовање, требало да почне изградња новог вртића. Из буџета града је за ту намену издвојено 200 милиона динара са ПДВ, а пројекцијом градске касе за 2020. годину, за овај пројекат биће обезбеђено још око 120,5 милиона динара.

Овај нови објекат "Радосног детињства" који ће умногоме ублажити проблем недостатка вртића, биће површине 2.620 квадратних метара, а у њему ће моћи да борави 244 дечака и девојчица.

Поред изградње новог објекта на Клиси, предвиђени су радови у још четири вртића у Новом Саду и приградским насељима, како би се побољшали услови рада и боравак малишана. Укупна вредност у ова четири објекта је 150 милиона динара са ПДВ.

У Старим Лединцима ће се, како предочавају у Градској управи за образовање, наставити радови започети 2018. године, односно доградња објекта и формирање радних соба. Вредност ових радова је нешто више од 22,4 милиона динара.

Прочитајте још - Нови Сад: "Прекобројно" и 27 беба

И вртић у Каћу, који похађа 430 малишана, биће дограђен, па ће површина бити увећана на 463 квадратна метра, што ће омогућити боље услове рада и боравак деце.

- Објекат у Улици Светозара Милетића, 22 у центру Новог Сада, такође је планиран за реконструкцију и санацију, а за радове ће бити издвојено 30 милиона динара - предочавају у Градској управи за образовање. - Реконструкција и санација следе и у вртићу у Улици Лазе Костића, а за те намене је издвојено 20 милиона динара.

фото В.Данилов

Више од 16.000 дечака и девојчица, који су уписани у ПУ "Радосно детињство", од 1. септембра ће добијати оброке припремљене у новој централној кухињи, чија је изградња почела још 2011. године. У овој најмодернијој фабрици хране, урађеној по свим европским стандардима, моћи ће дневно да се припрема 40.000 оброка.


ОДОБРЕН УПИС ЈОШ ДЕЦЕ

У ВРТИЋЕ ПУ "Радосно детињство", по одобрењу Градског већа, моћи ће додатно да се упише још 20 одсто дечака и девојчица, који су после завршеног конкурса остали "испод црте". На списку новопримљених су имена 1.024 дечака и девојчица, док се "испод црте" нашло више од 3.000 њих. Одбијено је 1.645 деце, док је 1.374 конкурисало за нерасписана места.