НА територији МЗ Клиса, ЈКП "Пут" завршава асфалтирање 15 улица и досад је урађено око седам километара пута, а укупна вредност радова је 41 милион динара. То је потврдио Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада, који је прекјуче посетио градилиште на Клиси и нагласио да предстоје радови у још две значајне улице у том делу града, што ће износити близу осам километара укупне дужине коловоза који се асфалтира.

- Обишли смо Горње ливаде, део Клисе који се налази крај ауто-пута, између Сентандрејског булевара и Булевара Европе - рекао је Вучевић.

- Одлучили смо да урадимо још две веома важне улице за функционално повезивање тог краја са великим саобраћајницама. То су Улица Милентија Поповића и Пролетерска. Настављамо даље да улажемо у тај део града и очекујемо почетак радова на канализационој мрежи у сливу Улице Баје Пивљанина и ускоро уговор за пројектовање канализације за тај део Клисе. Надам се да ћемо за неколико недеља видети почетак изградње новог модерног обданишта у Ораховој улици, а почела је изградња нове културне станице код хале "Слана бара". Тим разноврсним улагањима се потпуно мења слика тог дела града и Клиса више није приградско место преко канала, већ модерно, развијено насеље у које се свакодневно интегришу нови, квалитетни садржаји.

Прочитајте још: Нови Сад: Осам километара асфалта на улицама

Градоначелник Вучевић је такође апеловао на грађане да дају сагласност за прелазак водоводних и канализационих инсталација преко њихових парцела, како би се олакшало комунално и инфраструктруно опремање за добробит свих грађана.

РАДОВИ ЗА 41 МИЛИОН ДИНАРА

ИЗВЕДЕНИ су радови на припреми за асфалтирање, а потом и асфалтирање улица Ангела Влатковића, Ковиљске, Миливоја В. Васића, Гаврила Позовића, Васе Јовановића Чиче, Анастасије Јовановић, Марије Петровић, Владимира Деметровића, Светлане Вранић, Пантелије Миланковића, Милана Моге, Добре Јовановића, Милице Томић и Љубомира Стефановића. Тренутно су у току радови у Улици Ђорђа Недељковића, а укупна цена досад изведених радова је око 41 милион динара.