ЖИТЕЉИ ваљевских села Пријездић, Равањ, Зарубе, Драчић и Мратишић су блокирали локални пут јер су незадовољни због тога што тешки камиони - натоварени каменом из оближња два каменолома - свакодневно уништавају саобраћајницу. Блокаду су прекинули тек када су им надлежни из Градске управе у Ваљеву обећали да ће ускоро почети санација пута, за коју су средства већ обезбеђена, али сељани поручују да ће, ако обећање не буде испуњено, поново протестовати.

Прочитајте још: Уби их прашина: Штрајкује глађу јер брине за здравље деце због оближњег стоваришта (ФОТО)

Тврде и то да су проблеми настали када су деоницом пута на којој већ 12 година постоји забрана јавног саобраћаја почели да крстаре камиони крцати теретом. Уз то, веле да је прекршен закон јер су каменоломи удаљени мање од пет километара, мада је све представљено као једно експлоатационо поље са два копа...

- Каменоломи толико дуго користе овај пут да проблема не би ни било да су сваке године асфалтирали по пола километра - каже Миломир Новковић из Пријездића. - Овако, нити аутобуси могу да иду овим путем, нити ми можемо безбедно да га користимо, па испаде да смо практично одсечени од осталих.

Прочитајте још: Због пута блокирали пут до каменолома

Председник Месне заједнице у Пријездићу Дејан Исидоровић преноси да је током састанка са градоначелником Ваљева др Слободаном Гвозденовићем најављено да ће пут бити реконструисан, уз договор да се до 19. августа обезбеде писане изјаве мештана који су се одрекли дела парцеле ради изградње пута, те обећање да најављене радове неће прекидати.

ДЕФИНИСАЊЕ РОКОВА

- Нови сусрет са градоначелником Ваљева је заказан за 20. август - каже Исидоровић. - Тада ће бити познато да ли и када почињу радови на деоници дугој 7,7 километара, која повезује Каменитовац и Мратишић.