ЗАХВАЉУЈУЋИ  ангажовању Удружења „Тодо Танго“, које је пре 13 година довео танго плес у овај град, као једну посебну врсту културе и уметности плеса и ми смо се нашли на мапи оне културне баштине, коју је 2009. године УНЕСКО уврстио на светску листу културне баштине“ рекла је у суботу увече Драгана Милошевић, покрајински секретар за културу,  званично отварајући у Католичкој порти шести по реду међународни фестивал „Нови Сад- танго град“. Манифестација траје до 18. августа на више локација у граду.

Прочитајте још: Фестивал „Нови Сад - танго град“ од 15. до 18. августа

Подсећајући и да је сам Ниче рекао да је „пропао сваки дан у којем не плешемо“, секретар Милошевић је подсетила да овај посебан плес јесте изражај живота, страсти, тајне, среће, туге. То је игра и разговор два тела без речи и он је најбољи израз песника када жели да изрази своје речи.

Зато , истакла је Милошевићева, калдрма Аргентине постаје једна стапајући се са калдрмом Католичке порте и са жељом да сви уживамо у овом посебном доживаљају музике и плеса.

На синоћном концерту наступио је светски познат „Белтанго квинтет“ на челу са маестром Александром Николићем уз наступ аргентинских маестроса Робера Реиса и Наталие Лавандеира, који су својим бравурама видели љубитељи танго плеса од Буенос Аиреса преко „Карнеги хола“ до лондонског „Ковент гардена“ и Москве.