ПОЖАРЕВАЦ – Главне звезде музичког програма на „Љубичевским коњичким играма“, које се одржавају у Пожаревцу од 30. августа до 1. септембра, биће Лепа Брена и Сергеј Ћетковић, који ће певати за хонораре од 27.000 и 10.833 евра.

Поред њих, наступиће и београдски „Лексингтон бенд“, сарајевска „Црвена јабука“, пожаревачки певач Ренато Хенц, Милош Радовановић, познат по извођењу песме „Пукни, зоро“ у филму „Монтевидео“, и Борис Петровић, финалиста такмичења „Први глас Србије“.

Њихови хонорари крећу се од 7.583 до 2.166 евра. Укупан износ који ће певачима бити исплаћен из градског буџета, износи 70.000 евра.

Прочитајте још: Љубичевске коњичке игре: И награде по мери

Ударне термине за наступ имаће Ћетковић и Радовановић, који ће певати 30. августа, на сам дан отварања ЉКИ, док ће Лепа Брена одржати концерт дан касније, у суботу, 31. августа. Певачи ће наступити на великој бини у центру града – на Тргу ослобођења, за чије ће изнајмљивање из градског буџета бити плаћено 10.000 евра.

Прошле године главна звезда на ЉКИ био је Жељко Јоксимовић, чији је хонорар био 24.000 евра, а претпрошле Здравко Чолић, којем је плаћено 28.000 евра. Рекорд по висини хонорара и даље држи легендарна југословенска рок група „Бијело дугме“, која је 2016. године наступила на отварању ЉКИ за 39.000 евра.

Публика на једном од прошлих концерата на ЉКИ - Фото:  Д. Новковић