ЗА три значајне инвестиције у путну инфраструктуру, које се тренутно остварују на подручју Новог Сада, из републичког буџета је издвојено више од 300 милиона динара, изјавио је градоначелник Милош Вучевић приликом посете Каћу, где је у току обнова коловоза кроз главну улицу. Вучевић је нагласио да ће милијарда евра улагања у локалне и регионалне путеве, инвестиција коју је претходног дана најавио председник Србије Александар Вучић, бити велики изазов за нашу путну оперативу и решити проблем недостатка асфалтних путева у малим насељима и локалним срединама.

Прочитајте још - Милош Вучевић: Много је изазова, требају нам избори

- У току су реконструкције коловоза кроз главне улице у неколико насеља на подручју града, веома важне инвестиције које су у надлежности републике, односно Јавног предузећа "Путеви Србије" - рекао је Вучевић након обиласка радова на обнови коловоза кроз главну каћку улицу, у дужини од 4.700 метара.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Нови Сад: Низак водостај погодује свим мајсторима

- Кад овај посао ускоро буде готов, Каћани ће добити главну улицу онакву какву заслужују мештани једног од комунално најуређенијих насеља. Нови пут значиће много и многобројним другим грађанима који пролазе овим изузетно прометним путним правцем.

Ти радови вредни су око 115 милиона динара а како је додао градоначелник, истовремено се реконструише и главни путни правац кроз Футог, инвестиција у чију је реализацију уложено око 120 милиона динара, као и да су у току припремни радови за обнову коловоза Прерадовићеве улице у Петроварадину, од цркве на Текијама ка великој раскрсници, да би у следећој фази та деоница била обновљена у целости.

Вучевић је разговарао са окупљеним мештанима у центру Каћа о комуналним и другим проблемима који их тиште и поручио да су многа њихова питања и нови захтеви знак да се у том месту ради и гради и да треба тако наставити и убудуће.

- Ове године креће и проширивање зграде обданишта у Каћу, који има једну од највећих листа чекања за упис деце. У те радове биће уложено око 60 милиона динара - прецизирао је градоначелник и најавио скори почетак реконструкције зграде каћке Месне заједнице и уређења Клуба пензионера а у наредном периоду следи и реновирање старе школске спортске хале, која је изграђена седамдесетих година прошлог века и од тада није обнављана.


У ПЛАНУ

ОБНОВА пута у Каћу један је од низа актуелних пројеката које реализују "Путеви Србије".

- Републичка влада обезбедила је буџетска средства како би знатно била побољшана и унапређена домаћа путна инфраструктура. На подручју Србије у плану реализације 157 пројеката те врсте, чија је предрачунска вредност укупно око 16 милијарди динара - рекао је Зоран Стојисављевић, извршни директор ЈП "Путеви Србије".

РОК

РАДОВЕ у Каћу, које изводи "Сремпут" из Руме, почели су 16. јуна ове године а биће завршени до краја овог месеца, како је и планирано.