БАЧКА Топола може да буде пример у многим областима живота, од отварања нових радних места до суживота између грађана различитих вера и нација - поручили су јуче у Бачкој Тополи покрајински премијер Игор Мировић и Иштван Пастор, председник Скупштине АП Војводине.

Они су посетили Индустријску зону и предузеће "Ем комерц", обишли радове на изградњи Ученичког дома и реконструкцији Основне музичке школе, а били су гости и Фудбалске академије где је седиште новог суперлигаша ТСЦ.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - НЕПОЗНАТИ ПОЧИНИОЦИ ПРЕСЕКЛИ ЦЕВ: Српски повратници у Брестовику други дан без воде

- Покрајинска влада уложила је знатна средства у развој Бачке Тополе, која пре само пет година није изгледала као што изгледа данас. Инвестирали смо у школе, образовање, здравство, у индустријску зону, а очекујемо и долазак нових компанија у ово место до краја године - истакао је Игор Мировић. - Веома сам задовољан оним што сам видео, имамо и нове планове за Бачку Тополу, као што је пречистач отпадних вода. Следеће недеље у Покрајинској влади биће одржан састанак са представницима свих локалних самоуправа и надлежних министарстава, како би се припремили за будеће пројекте из националног инвестиционог плана. Бачка Топола може бити пример и за друге општине не само у привредном и индустријском делу, већ и због складних међуљудских односа.

У компанији "Ем комерц" Покрајинска влада је путем Развојне агенције Војводине субвенционисала нових 20 радних места. После готово једног века откако је саграђена зграда у којој се више од пет деценија налази седиште Основне музичке школе, замењена је кровна конструкција за шта је Покрајинска влада издвојила 4,8 милиона динара.

Изградња Ученичког дома у Бачкој Тополи почела је пре више од десет година, али су радови годинама стајали. Захваљујући Покрајинској влади и локалној самоуправи Бачке Тополе издвојена су средства од 75 милиона динара за завршну фазу радова на дому, у ком ће од наредне школске године боравити 107 ђака.


КАПИТАЛ

- У СВИМ пројектима постоји синергија државног и приватног капитала, односно покрајинских и општинских буџетских средстава, као и заинтересованих инвеститора - нагласио је Иштван Пастор, председник Скупштине АП Војводине. - Мислим да је то пут који је једино могућ и пут који води ка циљу.