Етно село „Сунача река“ ће, и ове године, прогласити лаурета награде „Лозничанин за понос“, која је установљена прошле године у овом духовном, културном, туристичком и угоститељском комплексу у Бањи Ковиљачи, између Дрине и Гучева.


Прошлогодишњи добитник тог ласкавог признања био је академик професор др Светисалав Света Божић, чувен српски композитор, који се нарочито прославио у духовној музици, рођени Лозничанин.


Пошто је у увођењу тог призњања, уз супруга Зорана и њихову породицу, главну улогу имала недавно рано преминула професорка Добринка Биба Мирковић, у Етно селу „Сунчана река“ одлучено је да, од ове године, назив награде буде „Добринка Биба Мирковић - Лозничанин за понос“. Награда се састоји из Повеље и новчаног дела од 1000 евра.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Лозница: Место културе и духовности


Предлоге је могуће слати, већ од данас, поштом, на електронску адресу или лично и све до 27. септембра 2019. године.Проглашење добитника биће 29. септембра на пригодној свечаности у Етно селу „Сунчана река“. Право да предлажу имају појединци, организације, групе, друштва и институције.


За ово признање долазе у обзир Лозничани, који живе у родном крају, али и земљи и расејањеу, који су остварили велике домете у областима јавног, друштвеног живота, уметности, науке, културе, спорта, духовности и привреде, чиме су оставили велики траг и дали доприс својој земљи и роду, а, истовремено, на најбољи начин, промовисали Лозницу и Јадар, Вуков завичај.


Одлуку о лауреату ће донето специјални жири Етно села „Сунчана река“, дан пред проглашење, добитника.